Kotleciki gyros (z piekarnika)

Bartek
Obiad
07.02.2021 18:46
Kotleciki gyros (z piekarnika)

Składniki na kotleciki gyros (z piekarnika): 400 g fileta z kurczaka 1 łyżka przyprawy gyros 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – około 140 g (waga po odsączeniu) pęczek szczypiorku 2 małe jajka 4-5 łyżek bułki tartej sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: 1. Filety z kurczaka umyć, a następnie oczyścić z błonek. 🙂 Kotleciki gyros możemy również usmażyć na patelni, natomiast wersja z piekarnika jest mniej kaloryczna, bardziej zdrowa, a do tego znacznie szybsza. Kotleciki gyros to siekane kotlety z kurczaka z dodatkiem warzyw. Polecam również wpis na zapiekankę gyros, która cieszy się ogromną popularnością na moim blogu. Musimy jedynie pokroić mięso oraz warzywa, uformować kotleciki, ułożyć je na blaszy, wstawić je do piekarnika i włączyć minutnik. Kotleciki gyros polecam podawać z frytkami, sosem czosnkowym oraz ulubioną surówką. Z masy mięso-warzywnej formować kotleciki i układać je na blaszce. Kotleciki gyros to pyszny pomysł na obiad, który praktycznie robi się sam. Z podanej porcji otrzymałam 10 kotlecików gyros. Kotleciki piec przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, aż się lekko zarumienią. 7. Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik ustawić na 180 stopni, funkcja góra-dół, bez termoobiegu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2021/01/kotleciki-gyros-z-piekarnika/