Kurczak w miodzie z piekarnika

Milena
Obiad
06.02.2021 12:53
Kurczak w miodzie z piekarnika

Składniki na kurczaka w miodzie: 1 kg udek, skrzydełek czy podudzi z kurczaka 2 łyżki płynnego miodu 4 łyżki ketchupu (dałam ostry) łyżka musztardy ostra papryka, oregano, zioła prowansalskie, sól i pieprz Przygotowanie Udka kurczaka myjemy i osuszamy. Kurczak w miodzie z piekarnika to bardzo prosty do zrobienia przepis na udka pieczone w pysznej miodowo-ketchupowej marynacie. Kurczaka odstawiamy do lodówki co najmniej na godzinę, a najlepiej na całą noc. Praca jaką trzeba wykonać, żeby przygotować to danie, czyli zamarynowanie kurczaka, zajmie 5 minut i najlepiej to zrobić dzień przed upieczeniem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2011/11/kurczak-w-miodzie/