Czekoladowe ciasto bezowe z malinami

Kasia
Ciasta
01.02.2021 11:10
Czekoladowe ciasto bezowe z malinami

Czekoladowy tort bezowy Czekoladowy tort bezowy – składniki: 6 białek 1½ szklanki drobnego cukru 2 łyżki naturalnego kakao 500 g serka mascarpone 400 g masła orzechowego typu nutella 100 g czekolady mlecznej startej na wiórki maliny do przybrania Czekoladowy tort bezowy – wykonanie: Białka umieścić w misie miksera. Piec w piekarniku najpierw w temperaturze 140°C przez 20 minut, następnie zmniejszyć do 120°C i piec jeszcze przez 40 minut (łącznie godzina). Iście czekoladowy, z kremem na bazie czekolady i mascarpone, a także dodatkiem malin kusi nie tylko słodkim smakiem, ale także wyglądem. Do sztywnych białek stopniowo dodawać cukier i ubijać około 10 minut, aż cukier całkowicie się rozpuści i masa będzie lśniąca. Najpierw spienić je na wolnych obrotach, następnie zwiększyć moc i ubić je na sztywno. Sernik z bezą i jagodami Pavlova banoffee Ciasto pijana chmurka Mrożony tort tiramisu Pavlova z arbuzem Czekoladowy tort bezowy to przesłodkie ciasto, które będzie idealnym dodatkiem do małej czarnej. Przepis ten, jak i 49 pozostałych znajdziecie w darmowym e-booku, który przygotowałam dla Was przy okazji wydania moich powieści.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2021/02/czekoladowe-ciasto-bezowe.html