Zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek

Agnieszka

Zupy

25.01.2021 10:10

Zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek

Zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek najlepiej smakuje ugotowana na dobrym bulionie, choć jeśli go nie masz to też się bez niego obejdzie. Zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek może być też równie smaczna i w gruncie rzeczy w niczym nie ustępuje klasycznej grzybowej. Taka zupa grzybowa to absolutny delikates, a już najlepiej smakuje w sezonie, latem, z grzybów przyniesionych prosto z lasu. Polecamy super prostą i super pyszną zupę grzybową z boczniaków i pieczarek, ugotowanych z warzywami i kaszą pęczak. Łatwe Liczba porcji: 4 Zupa grzybowa pewnie kojarzy ci się z potrawą zrobioną z podgrzybków, prawdziwków, czy kurek. Kawałek selera korzeniowego 1 szalotka lub cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka estragonu 2 l bulionu ewentualnie wody 2 łyżki masła Natka pietruszki do posypania Sól Pieprz Przygotowanie: Odkryj, dolej wody, gdyby zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek za bardzo zgęstniała. Zupa grzybowa z boczniaków i pieczarek to danie sycące, pachnące i niesamowicie smaczne. Dodaj starty ząbek czosnku, przesmaż chwilę, a następnie wlej bulion, dodaj grzyby, estragon, przykryj i gotuj na bardzo wolnym ogniu 25 minut. Kiedy się zapieni dodaj posiekane z grubsza pieczarki i porwane na kawałki boczniaki. Smaż na średnim ogniu aż grzyby lekko się podpieką i zezłocą – 4-5 minut. Wsyp do rondla z warzywami, zamieszaj i smaż przez 2 minuty od czasu do czasu mieszając. Spróbuj nasz przepis na zupę pieczarkową z mlekiem kokosowym Marchew pokrój w półplasterki, selera w kostkę a cebulę na drobną kosteczkę. Składniki: 250 g pieczarek 250 g boczniaków 1/2 szklanki pęczaku 1 duża marchewka

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/zupa-grzybowa-z-boczniakow-i-pieczarek/