Składniki: Bezy: - 3 białka rozmiaru M (min. 32 g jedno), - 150 g drobnego cukru do wypieku, - szczypta soli, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej. Krem: - śmietana kremówka 36% ok. 250 ml, - serek mascarpone 250 g, - 1-2 łyżki kremu bounty (do smaku). Dodatkowo: - z 200 g świeżego dojrzałego ananasa, lub pół na pół z mango. Na bezę dodajemy krem, polewamy musem z ananasa, dekorujemy owocami i płatkami kokosa. Ubitą pianę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką (użyłam Wilton 1M w kształcie otwartej gwiazdy). Polecam też pół na pół zrobić z mango. Ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli, ale uważamy żeby ich nie przebić. Piekarnik nagrzewamy do 120°C opcja góra-dół i pieczemy (suszymy) bezy ok. 25 min. Na płaską blaszkę wykładamy papier do pieczenia, a następnie wyciskamy bezę w kształcie róży/gniazda. Następnie dodajemy stopniowo cukier, łyżka po łyżce za każdym razem dokładnie ubijamy rózgą do idealnego rozmieszania cukru. Gdy nasza piana będzie sztywna, delikatnie wsypujemy mąkę ziemniaczaną I ponownie (tym razem delikatnie) mieszamy łyżką. Najlepiej jednak smakują te świeże lub mrożone ale nie z puszki.