W sam raz na chłodniejsze dni. Składniki na tajską zupę z kurczakiem: spora pierś z kurczaka (około 400 g) pół puszki kukurydzy średniej wielkości marchew czerwona papryka 100 g makaronu noodle 500 ml bulionu drobiowego puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 ząbki czosnku łyżeczka przyprawy curry, papryka ostra, sól, pieprz kilka gałązek kolendry do posypania Przygotowanie Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski. Pierś z kurczaka, makaron noodle, warzywa, mleko kokosowe i przyprawa curry tworzą niezapomnianą kompozycję, która podbije wasze kubki smakowe. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy na niej pierś z kurczaka. Zupę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy makaron pokruszony na mniejsze kawałki, kukurydzę i przyprawy. Zobacz inne przepisy na potrawy z curry: