Składniki na krokiety z pieczarkami, jajkami i serem (12 sztuk): Naleśniki: 2 szklanki mleka (szklanka – 220 ml) szklanka wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka łyżka oleju szczypta soli Farsz: 0,5 kg pieczarek 5 jajek 200 g sera żółtego cebula sól, pieprz Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju wlewamy szybkim ruchem porcję ciasta naleśnikowego, tak aby było rozprowadzone na całym dnie patelni. Może są nieco pracochłonne, ale mi dwa wystarczą, aby się najeść do syta, dlatego raz je przygotowując mamy obiad na co najmniej 2 dni. Smażymy naleśniki z dwóch stron (obracając przy pomocy drewnianej łopatki lub podrzucając patelnią) do lekkiego zarumienienia. Cebulę wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy kilka minut. Smażymy na oleju z wszystkich stron do zrumienienia. Usmażone naleśniki układamy w stosik na talerzu, który nakrywamy miską czy pokrywką. Krokiety z pieczarkami, jajkami i serem są bardzo smaczne i treściwe. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Składniki miksujemy ze sobą przez chwilę i odstawiamy na 20 minut. Następnie jajka mieszamy z pieczarkami i startym serem żółtym. Na naleśniki wykładamy po sporej łyżce farszu.