To dobra wiadomość, bo ja na przykład lubię pitę, a bywało, że nie kupowałam tylko dlatego, że zawsze się ubrudziłam, uchlapałam sosem. Składniki: 1 szklanka ciepłej wody 1 płaska łyżeczka cukru 20 g. drożdży 3 szklanki mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka soli 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Teraz można ją zjeść na spokojnie w domowym zaciszu, a co najważniejsze wiemy co jemy. Nakryć ściereczką i zostawić na 10-15 minut do napuszenia. Kiedyś kupowało się takie pity w budkach na mieście. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Każdą część ciasta rozwałkować i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/01/domowe-chlebki-pita.html