Składniki na tosty à la pizza: 10 k romek chleba tostowego (pełnoziarnisty) 200 g szynki 200 g pieczarek cebula pół papryki czerwonej pół puszki kukurydzy garść oliwek 180 g sera żółtego po łyżeczce ketchupu na każdą kromkę (może też być sos pomidorowy jak do pizzy) sól, pieprz, oregano P rzygotowanie Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki, cebulę i paprykę w kostkę. Pizzę i tosty lubią chyba wszyscy, więc ich połączenie tzn. składniki jakie dodaje się na wierzch pizzy zapieczone na chlebie tostowym też zyska wielu zwolenników. Każdą kromkę chleba tostowego smarujemy ketchupem, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakładamy sporą łyżkę mieszanki składników, oraz starty ser żółty na wierzchu. Na patelni z rozgrzaną łyżką oleju podsmażamy najpierw cebulę, po chwili dodajemy pieczarki, a po kilku minutach paprykę. Danie sprawdzi się zarówno na śniadanie czy kolację, jak i jako przekąska na imprezie.