Składniki: - 300 g masła (pokojowa temp), - 1 szklanka cukru drobnoziarnistego do wypieków, - 4 jajka (temp. pokojowa), - 2 szklanki mąki pszennej tortowej, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia.- 1/2 szklanki soku pomarańczowego, - 1/4 szklanki whisky, - 2/3 szklanki suszonej żurawiny, - 1/2 szklanki mieszanki keksowej, - 1/3 szklanki orzechów włoskich, pokruszonych, - 1/3 szklanki wiórków kokosowych. Lukier: - ok. 240 g cukru pudru, - wody/soku z cytryny (tyle ile potrzeba aby uzyskać gęsty ale lejący się lukier) ok. 20 łyżek. Do misy miksera wkładamy masło i ucieramy (na najwyższych obrotach) przez ok. 3-5 minut aż będzie puszyste. Dodajemy wszystkie bakalie, wiórki, pokruszone orzechy, mieszamy i odstawiamy do czasu, aż bakalie napęcznieją i wchłoną płyn. Lukier: Wodę mieszamy z cukrem pudrem, ma być gęsty, ale nadal lejący się. Dodajemy przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy powoli do połączenia składników.