Sos: - 1 szklanka świeżej/mrożonej żurawiny, - ok. 1 łyżka cukru, - 2 łyżeczki chrzanu, - sól, pieprz, - 1-2 łyżki śmietany 18%. Sos Żurawinę blendujemy na mus, dodajemy odrobinę wody lub pozostałego bulionu, dodajemy chrzan, śmietanę. Wykonanie: Żurawinę myjemy, przerzucamy do garnuszka, zalewamy odrobiną wody słodzimy ok. 1 łyżkę cukru. Duszona polędwiczka wieprzowa z sosem chrzanowo-żurawinowym to świetny przepis nie tylko na święta! Składniki: - 2 polędwiczki wieprzowe (ok. 500 g), - 1 włoszczyzna. Polędwiczkę myjemy, kroimy na grubsze plastry, wysuszamy je papierem ręcznikowym. Na koniec możemy dodać je do sosu i jeszcze razem poddusić.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://anamarisworld.blogspot.com/2016/12/duszone-poledwiczki-z-sosem-chrzanowo.html