Składniki: ciasto 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 5 łyżeczek przyprawy do piernika 1,5 łyżeczki sody 120 g masła 120 g cukru 120 g syropu daktylowego 120 g płynnego miodu 250 ml bardzo ciepłej wody lukier 200 g cukru pudru łyżeczka soku z pomarańczy 1 białko Przygotowanie: ciasto Jednak daje Wam słowo, że nie musicie niczym przekładać, wystarczy lukier i sam w sobie jest petardą. W garnku umieść: masło, cukier, syrop daktylowy, miód, wodę i podgrzewaj, jednak uważaj, aby nie zagotować mieszanki. W misce połącz suche produkty: mąkę, cynamon, imbir, sodę oczyszczoną, przyprawę do piernika. Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych Ciepłą mieszankę wlać do suchych składników i dobrze wymieszać (najlepiej za pomocą robota kuchennego). Sprawdź czy ciasto jest upieczone za pomocą suchego patyczka.