Likier pomarańczowy na bazie ajerkoniaku Mój przepis na: Składniki: 250 g spirytusu 6 żółtek 150 g cukru 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego 1 duża pomarańcza Przelej do butelek i wstaw do lodówki na 72 godziny, żeby się przegryzło Likier przechowuj w lodówce Mam nadzieję, że i ten likier przypadnie Ci do gustu. Zagotuj mleko i zostaw do przestudzenia Żółtka utrzyj z cukrem na kogel mogel Wystudzone mleko powoli dodawaj do jajek i mieszaj łyżką Do powstałej masy dodawaj powoli. W ubiegłym tygodniu podałam przepis na likier kukułkowy, który może stać się świetnym świątecznym prezentem. Przepis tradyjcyjny, jest o tyle trudny, że trzeba bardzo uważać, aby nie zważyć jajek i mleka dolewając alkohol. Thermomix taki likier robi nam dużo szybciej i właściwie nie ma ryzyka, że się nie uda. Ilość porcji: 4 osoby Kalorii na 100 g:: 400 Czas przygotowania: 1 godz.