Drugą częścią ciasta wykładamy spód blaszki - 21x26 cm ,wyłożonej papierem do pieczenia (możecie również wysmarować blaszkę tłuszczem i wysypać mąką jak wolicie), na ciasto to wykładamy masę makową i rozprowadzamy po całej powierzchni, następnie smarujemy cienką warstwą dżemu. Zobaczcie krótki film jak zrobić to ciasto krok po kroku👇👇👇 Zaczynamy od zagniecenia kruchego ciasta z mąki, masła ,4 łyżek cukru, żółtek i proszku do pieczenia. Wyjmujemy pierwszą część ciasta z zamrażarki i ścieramy również na tarce jarzynowej na wierzch ciasta. Ścieramy ją na tarce jarzynowej o grubych oczkach prosto na blaszkę na warstwę dżemu. Polecam Składniki: 460 g mąki pszennej 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 450 g masy makowej 2-3 łyżki dżemu brzoskwiniowego lub śliwkowego 250 g masła 1 szkl. Zapraszam również na inne moje przepisy na ciasta z makiem: cukru na sztywną pianę którą następnie wykładamy na blaszkę.