Składniki na jedną foremkę: - 400 g ugotowanego mięsa z kurczaka (np. z rosołu) - 1 duży korzeń pietruszki lub dwa mniejsze - 1 duża marchewka - kawałek selera - 1 średnia cebula ugotowana lub smażona - 2 jajka kl M - 1 łyżka bułki tartej - 1 łyżka kaszy manny - 1 łyżka smalcu - 100 g ciecierzycy z puszki bez wody - sól, pieprz, majeranek, papryka wędzona do smaku 1. Mięso drobiowe oddzielam od kości i mielę przez maszynkę do mięsa lub malakserze (ja tym razem wybrałam malakser) dodaje warzywa bułkę tartą, kasze mannę, cebulę, połowę ciecierzycy i wszystko mielę/siekam. 2. Do gotowej masy wbijam jajka, dodaje przyprawy, drugą część ciecierzycy i całość dokładnie mieszam (na tym etapie dodaje 1 łyżkę smalcu) 3. Foremkę smarujemy smalcem i posypujemy bułką tartą, wykładamy masę i wierzch pasztetu również obsypujemy bułką tartą oraz majerankiem. Drobiowy Pasztet Z Warzywami I Cieciorką Lubie takie dodatki do chlebka na kolacje, pyszne, domowe i ze znanych mi składników.