Nadziewane ogórki z serkiem i łososiem przepis
🍴 Nadziewane ogórki z serkiem i łososiem
- Liczba porcji: 4
- Czas przygotowania: 15 min
- Szacunkowy koszt: 30 zł
Informacje o wartości odżywczej
- Kalorie: 253 kcal
- Białko: 14g
- Tłuszcz: 18g
- Węglowodany: 5g
Składniki
- 2 duże ogórki
- 150g świeżego łososia
- 200g serka kremowego
- 1 łyżka świeżego kopru
- Sól i pieprz do smaku
Przepis
Nadziewane ogórki z serkiem i łososiem to doskonała propozycja dla osób, które cenią sobie nie tylko smak, ale i prezencję potraw. Połączenie chrupiącego ogórka, aksamitnego serka kremowego i aromatycznego łososia tworzy niepowtarzalną symfonię smaków, która zadowoli najbardziej wymagające podniebienia. Przygotowanie tej przekąski nie wymaga dużo czasu, a efekt jest naprawdę spektakularny. Idealne na szybki lunch, lekki podwieczorek czy elegancką przekąskę na różnego rodzaju przyjęcia. Taka przystawka na pewno zaskoczy Twoich gości i zostawia po sobie niezapomniane wrażenie. Do przygotowania nadziewanych ogórków potrzebujesz tylko kilku składników, którymi są: ogórki, łosoś, serek kremowy, koperek oraz sól i pieprz do smaku. Każdy krok przygotowania to czysta przyjemność, a gotowe danie z pewnością przyciągnie do stołu wszystkich domowników. Smacznego!
- Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy na około 2 cm kawałki.
- Kawałki ogórka wydrążamy nożem, tworząc 'miskę'.
- Łososia kroimy na niewielkie kawałki, mieszamy z serkiem, solimy, pieprzymy i dodajemy posiekany koperek.
- Tak przygotowanym farszem nadziewamy ogórki.
- Podajemy na talerzu, udekorowane dodatkowym koperkiem.