Potrzebujemy: -1 dynia hakaido – 2 jabłka -4 śliwki -200 ml cydru – Przyprawy korzenne(laska cynamonu, anyż, garść goździków) – masla łyżka – sól i pieprz – tymianek – cukier -czosnek -chili – 50 ml śmietanki Śliwki i jabłka myjemy, jabłka obieramy i kroimy w ósemki, a Śliwki kroimy na ćwiartki. #lyzkawzupie #kurskulinarny #sniadanie #wegetarianizm #wege #fitprzepisy #fitkuchnia #fitdeser #fitobiad #fitwarszawa #lunch #lunchbox #pumpkin #dynia #dyniahokkaido #sosowocowy #sosslodki #przyprawykorzenne #przekaska #pysznieizdrowo #pysznejedzonko #pysznejedzenie #pysznejedzonko Dynia pieczona, na owocach w cydrze z przyprawami korzennymi. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy nasz mus owocowy, dodajemy śmietanki i przyprawiamy do smaku. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nich dynię i zalewamy cydrem.