Do wykonania placuszków potrzebujemy: 1/2 szklanki kaszy gryczanej palonej 2 jajka; 200 g twarogu półtłustego; 3 łyżki mleka (roślinnego lub krowiego); 3 łyżki mąki pszennej; 1/2 pęczka szczypiorku; olej rzepakowy. View this post on Instagram Placuszki z kaszy gryczanej z twarogiem. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i smaż cienkie placki do zrumienienia z obu stron. Pozdrawiam M. #lyzkawzupie #placki #kaszagryczana #plackizkaszygryczanej #wege #wegetarianizmpolska #wegetarianizm #fitprzepisy #recept #przepisy #pysznejedzonko #pysznewege #pysznejedzenie #pysznie #pysznieizdrowo #poland #polishfood #lunch #lunchbox #lunchdopracy zacznij szykować obiady do pudełek: w ten sposób bezpiecznie przygotujesz swoje posiłki na czas poza domem i zaoszczędzisz pieniądze (domowe znaczy tańsze!).