2 marchewki 2 ziemniaki Mała czerwona cebula 3 ząbki czosnku Bulion Pół puszki mleczka kokosowego Imbir (najlepiej świeży) Kumin Słodka papryka Sól i pieprz Wykonanie Z dyni usuń nasiona i pokrój ją w niewielką kostkę, nie trzeba obierać jej ze skórki Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie lub maśle Gotuj na wolnym ogniu aż warzywa zmiękną Kiedy warzywa będą miękkie zblenduj całość na gładki krem Dolej mleczko kokosowe oraz przyprawy Zupę podaj z ulubionymi dodatkami np. pestki dyni, grzanki, pestki granatu Rozgrzewający, gęsty krem z dyni pojawia się na moim stole jak tylko na straganach zaczynają królować najróżniejsze jej gatunki. Krem z dyni najbardziej lubię w połączeniu z mleczkiem kokosowym i doprawiony ostrymi, aromatycznymi przyprawami. Jeśli używasz świeżego imbiru zetrzyj niewielki kawałek (około 3 cm) na tarce i także podsmaż Do garnka dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę, ziemniaki oraz dynię Całość zalej bulionem tak, żeby wszystkie warzywa były przykryte. Pin Print Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym Recipe by Healthy Creations Porcje 3-4 Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym Idealna harmonia smaków 🙂 Krem można podać z klasycznymi dodatkami jak uprażone pestki dyni czy grzanki. Bardzo dużą zaletą jest także to, że dynia hokkaido ma jadalną skórkę, której nie trzeba obierać przed gotowaniem czy pieczeniem. Granat nie tylko sprawia, że zupa nabiera ciekawego wyglądu, ale lekko kwaśny owoc świetnie dopełnia całość i jest miłym odświeżającym dodatkiem.