W trakcie poszukiwania pomysłu na ciasto na weekend natknęłam się na przepis biały lion, jednak ciasto to było na biszkopcie z masą budyniową. Składniki na ciasto biały lion – bez pieczenia: 300 g herbatników 750 serka mascarpone 4 batony lion white 1 puszka masy kajmakowej o smaku krówki 2 szklanki ryżu preparowanego 150 ml śmietanki 36% 3-4 łyżki cukru pudru 70 g orzeszków ziemnych Przygotowanie: Postanowiłam trochę zmodyfikować ten przepis i zrobić swoją własną wersję, z czego powstało ciasto biały lion – bez pieczenia z kremem na bazie serka mascarpone. Zawartość miski wykładamy na warstwę herbatników, ale zostawiamy 3-4 łyżki, by rozprowadzić na samej górze. Ryż preparowany mieszamy dokładnie z masą krówkową (aby łatwo było wymieszać, polecam masę krówkową podgrzać w garnku z ciepłą wodą). Masę serową przykrywamy warstwą herbatników i na wierzch wykładamy pozostałą masę. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki i przykrywamy ją następną warstwą ciastek.