Tarta z fasolką szparagową i koperkiem

Obiad
14.07.2020 16:49
Tarta z fasolką szparagową i koperkiem

Powiem Wam w tajemnicy, że ta tarta to niebo w gębie :) Rozpływające się w ustach kruche ciasto, pyszna fasolka i masa śmietankowo serowa. Powiem Wam w tajemnicy, że ta tarta to niebo w gębie :) Rozpływające się w ustach kruche ciasto, pyszna fasolka i masa śmietankowo serowa. Na cieście ułożyć fasolkę, na fasolkę wlać sos. Możecie oczywiście fasolkę, wymienić na inne warzywa, jeśli nie lubicie. Możecie oczywiście fasolkę, wymienić na inne warzywa, jeśli nie lubicie. Składniki: Ciasto: 200 g. mąki 100 g. masła 1 jajko duża szczypta soli Tym razem w roli głównej, fasolka szparagowa. Tym razem w roli głównej, fasolka szparagowa. Sos: 3/4 szklanki śmietanki 30 % 2 jajka 100 g. sera żółtego sól, pieprz, oregano Tak przygotowaną tartę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30 minut. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą, lub aluminiową. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sezon na świeże warzywa trwa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiec 15 minut. Wypełnienie: 150-200 g. fasolki szparagowej (ważyłam po ugotowaniu)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/07/tarta-z-fasolka-szparagowa-i-koperkiem.html