Składniki /4 porcje Kotlety borkułowo – kalafiorowe: – 1/2 brokuła – 1/3 kalafiora – 1/3 pęczka szczypiorku – 2 jaja – 1 ząbek czosnku – 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia kotletów – sól i pieprz Dodatki: – 4 bułki do hamburgerów bez konserwantów – 2 łyżki startego parmezanu – 4 krążki cebuli – dowolny mix sałat – 4 plastry pomidora – 2-3 ogórki kiszone – ketchup Przygotowanie: Na dolne części bułek układamy dowolny mix sałat następnie nasz wege kotlet, ketchup,krążki cebuli, ogórek kiszony pokrojony w paski i plaster pomidora. Przygotowujemy dodatki (myjemy kroimy w plastry etc.) Bułki do hamburgerów kroimy na pół i układamy na patelni grillowej. Nasze wege kotlety obtaczamy jeszcze w bułce tartej i smażymy ok. 3 minuty z każdej strony aż się zarumienią. Następnie formujemy kotlety kotlety o średnicy ok. 7 cm. (średnica nie powinna być większa niż średnica bułek).