Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 155g mąki orkiszowej – 155 g mąki ryżowej – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z indyka – 330 g jogurtu naturalnego – 1 kulka mozzarelli – 150 g sera feta – 1 średnia cebula czerwona – 3 duże jaja – sól i pieprz – 1 ząbel czosnku – płaska łyżeczka tymianku – 2 łyżki żurawiny Przygotowanie: Na rozgrzany olej wrzucamy najpierw cebulę i chwilę smażymy na oleju, następnie dodajemy pokrojony drobno czosnek i indyka. Wyłóż ciasto na natłuszczoną okrągłą formę do pieczenia z wyjmowanym dnem o średnicy 28 cm lub 31 cm. Wyrobić ciasto (do przesianych mąk dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Wyciągnij z piekarnika i ułóż na cieście farsz (indyka, fetę pokrojoną w kostkę i poszarpaną mozzarelę ). Wyciągnij ciasto z lodówki i rozwałkuj na okrągły placek. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę, aż ciasto się zarumieni.