- Czas przygotowania: 10 min
Składniki
40 g majonezu
80 g jogurtu greckiego
pęczek świeżego tymianku
pęczek świeżego oregano
pęczek świeżej bazyli
5 ząbków czosnku
sól
pieprz
Przepis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj jogurt grecki z majonezem tak, aby powstała gładka masa. Dodaj drobno posiekane, świeże zioła, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, a także sól I pieprz do smaku.
WSKAZÓWKA
Przy przygotowywaniu większej ilości sosu przyjmij proporcję 1:2 (majonez do jogurtu greckiego).
Świerze zioła odgrywają kluczową rolę w tym przepisie. Możesz użyć suszonych, ale sos nie wyjdzie tak aromatyczny.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE na 100 g
310 kcal
30,8 g tłuszcze
3 g białka
5,2 g węglowodany
Jeżeli przygotowałaś/przygotowałeś ten przepis, zrób zdjęcie i wstaw na swój Instagram lub Facebook. Dodaj hasztag #ketobaza. Będziemy Ci bardzo wdzięczni ;)