Poniżej przepis: Składniki (na 3 burgery) - 3 bułki do burgerów (ja użyłam bułek bawarskich, z ciasta przypominającego precle, są dostępne do kupienia w znanym dyskoncie spożywczym, ale możecie oczywiście użyć także innych bułek) - około 600 g mielonej wołowiny - 3 plastry sera - 1 duży pomidor - 1-2 ogórki konserwowe lub kiszone - 1 czerowna cebula - rukola - 3 łyżki pasty paprykowej (upieczona czerwona papryka zmiksowana z oliwą, czosnkiem i przyprawami) - można ją pominąć - 2-3 łyżki majonezu - 3 jajka - sól, pieprz Wykonanie: Mięso doprawiamy solą i pieprzem, formujemy z niego 3 kotlety i smażymy je na patelni (może być grillowa) z dwóch stron, po około 4-5 minut z każdej. Bułki przekrawamy na pół, na górną część kładziemy plaster sera, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy około 5 minut, aż ser się roztopi. Dolne części bułek smarujemy pastą paprykową, kładziemy rukolę, usmażone mięso wołowe, smarujemy majonezem, kładziemy pomidor, ogórek i cebulę, a także usmażone jajko.