250 g chińskiego makaronu Mie* 1-2 brokuły puszka kukurydzy konserwowej 4-5 jajek majonez 1 łyżka musztardy – opcjonalnie sól i pieprz Brokuły dzielimy na różyczki. Makaron przygotowujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu (wcześniej można go pokruszyć na mniejsze części). W razie potrzeby po przestudzeniu dzielimy na jeszcze mniejsze różyczki. Mam wrażenie, że w przypadku makaronowych sałatek, makaron wchłania dodatek majonezu, dlatego też nie podaję Wam jego ilości. U mnie to były aż 3-4 duże łyżki, a i tak mąż po nałożeniu sałatki, polał ją sobie dodatkowo ketchupem. Gotujemy w osolonym i lekko osłodzonym wrzątku na półtwardo.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smakinatalerzu.pl/2020/10/09/salatka-z-makaronem-chinskim-i-brokulami/