Roladki drobiowe ze szpinakiem i jajkiem na twardo

Marta
Obiad
05.10.2020 21:09
Roladki drobiowe ze szpinakiem i jajkiem na twardo

Roladki drobiowe ze szpinakiem i jajkiem na twardo - składniki: - 3 filety z piersi kurczaka (około 600-700 g) - 450 g rozmrożonego szpinaku - 4 ząbki czosnku - 3 jajka ugotowane na twardo - do panierowania: 2-3 jajka, mąka, bułka tarta - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, zioła prowansalskie, ulubiona przyprawa do kurczaka - dodatkowo: masło klarowane i olej do smażenia Z pozoru zwykłe roladki drobiowe faszerowane szpinakiem zyskały całkiem nowy i ciekawy smak, dzięki dodatkowi, jakim są jajka na twardo. Jak zrobić roladki drobiowe ze szpinakiem i jajkiem na twardo? - W pierwszej kolejności przygotuj farsz. Na patelni rozgrzej masło klarowane i przesmaż przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Każdy kawałek mięsa dość cienko rozbij, po czym dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i ulubioną przyprawą do kurczaka. - Piersi z kurczaka oczyść, osusz i przekrój wzdłuż na pół. - Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/10/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i.html