Makaron z suszonymi pomidorami i fetą

Niezły
Makarony
21.07.2014 16:50
Makaron z suszonymi pomidorami i fetą

Przepis

Składniki:

65g makaronu z twardej pszenicy durum ( u mnie w kształcie serc)

3-4 suszone pomidory

50 g sera feta 12%

pół szklanki przecieru pomidorowego lub pół puszki krojonych pomidorów

łyżeczka oleju kokosowego

ząbek czosnku

bazylia, oregano (najlepiej świeże), tymianek

pieprz

Makaron ugotować al dente, czyli na półtwardo zgodnie z przepisem zamieszczonym z tyłu opakowania, odcedzić i opłukać zimną wodą. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojone suszone pomidory (z zalewy z oliwą lub suszone bez zalewy) oraz rozgnieciony ząbek czosnku, po podsmażeniu wlać pomidory z puszki lub przecier, doprawić ziołami i pieprzem, do sosu dodać wcześniej ugotowany makaron i pokrojony w kostkę ser feta. Wymieszać, podgrzać i podawać.