Pudding chlebowy

Desery
20.09.2020 9:47
Pudding chlebowy

Pudding chlebowy 1 porcja (ok. 530 kcal) czas przygotowania: ok. 10 minut (+15 minut pieczenia) koszt: ok. 2.90 zł Składniki: kawałki staregopieczywa (chleb, bułki) ok. 100 g 100 ml mleka roślinnego 100 ml wody 25 ml białego wina (opcjonalnie) 15 g mąki z ciecierzycy albo zwykłej mąki pszennej 10 g oleju roślinnego 10 g cukru lub erytrytolu (jeśli lubimy słodycze to nawet 30 g) 40 g suszonej żurawiny (ewentualnie rodzynki, morele albo figi) Wykonanie: 100 g 100 ml plant milk 100 ml water 25 ml white wine (optional) 15 g chickpea flour or plain wheat flour 10 g vegetable oil 10 g sugar or erythritol (if you like sweets, even 30 g) 40 g dried cranberries (possibly raisins, apricots or figs) Instructions: Mix the milk thoroughly with water, wine, flour, oil and sweetener. Po raz pierwszy zobaczyłam go na jakimś amerykańskim blogu kulinarnym🇺🇲 i nie byłam przekonana, ale spróbowałam i😍… od tamtej pory to jedno z moich ulubionych dań💚 Doskonały na śniadanie lub deser😁 Pieczemy w 190 stopniach ok. 15 minut lub dłużej (w zależności od pieczywa) do momentu, kiedy deser będzie rumiany. 530 kcal) time of preparation: 10 minutes (+15 minutes of baking) Ingredients: pieces of old bread (bread, rolls) approx.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/pudding-chlebowy-2/