Składniki na złociste placuszki kukurydziane (6 sztuk): szklanka mąki pszennej (120 g) 2 jajka puszka kukurydzy 4 łyżki jogurtu naturalnego 150 g sera żółtego sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, oregano, przyprawa suszone pomidory Przygotowanie Złociste placuszki kukurydziane czyli szybkie placki z kukurydzy z puszki, mąki i sera żółtego są pyszne i nie wymagają wiele pracy. Smażymy na niezbyt dużym ogniu przez kilka minut, aż placki się zarumienią i ostrożnie przekładamy je na drugą stronę. Można podać je z sosem czosnkowym, tzatziki lub jogurtowym, a także z ulubioną surówką. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2013/05/zlociste-placuszki-kukurydziane/