Składniki na około 4-6 kotlecików: 250 g pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1/3 główki cebuli 1 duży ząbek czosnku 1 jajko kl L lub XL 2 łyżki mąki tortowej 2 łyżki majonezu 2 łyżki startego żółtego sera ulubiona wasza przyprawa do kurczaka sól, pieprz do smaku 1. Fileta myjemy osuszamy i kroimy w kostkę, następnie przekładamy do miski solimy i pieprzymy i doprawiam przyprawą do kurczaka i odstawiam na czas smażenia pieczarek jakieś 10-15 minut. 4. Smażymy na rumiano na oleju niewielkie kotleciki (duże mogą łatwo się łamać), pamiętając aby odsączyć nasze kotlety na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Przesmażam oleju z cebulkę, dodaje czosnek czosnkiem, a kiedy lekko się podsmażą dodaje pieczarki doprawiając lekko solą i pieprzem.