Składniki: główka kalafiora 2 jajka bułka tarta sól, pieprz 2 marchewki Cebula mała 2 łyżki masła woda do duszenia warzyw przyprawy To działamy : Kalafior gotować w lekko osolonej wodzie 4 minuty Marchewkę i cebulę obierz Pokrój na drobno, podsmaż na maśle, po chwili dodaj pół szklanki wody Gotuj do miękkości warzyw, dopraw solą i pieprzem, zmiksuj na gładko Idealny do polewania mięsa, warzyw czy ryb. Po wystudzeniu kalafiora przekroić na pół, w plastry. Po ugotowaniu marchewki wyciągamy z wody, dodajemy masła i blendujemy wszystko. Będzie to proste i szybkie danie 😊bez żadnych utrudnień. Smażyć na rozgrzanym oleju
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lyzkawzupie.art.blog/2020/06/22/schabowy-z-kalafiora-z-sosem-marchewkowym-lub-puree-marchewkowym-z-olejem-truflowym/