Jest bardzo smacznie. 300-400 g ulubionego makaronu 2 małe, młode cukinie 1 por około 200 g kiełbasy krakowskiej suchej 100 g szynki około 200 g pomidorków cherry około 1 szklanka śmietany 18% 2 żółtka kilka kropli soku z cytryny zioła prowansalskie granulowany czosnek sól, pieprz olej Kiełbasę krakowską oraz szynkę kroimy na paseczki. Odłóżcie więc plany obiadowe na przygotowanie placków z cukinii (je zrobicie innym razem;) i koniecznie wypróbujcie taką propozycję obiadową. Z jednej cukinii obieramy skórkę, odkładamy ją na bok. Na dużej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Doprawiamy solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami soku z cytryny. Udostępnij Zapisz Teraz, gdy mamy dostępne młode, niewielkich rozmiarów cukinie (takie są najsmaczniejsze), nie możecie przegapić tego przepisu. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na al dente. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Pomidorki rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Następnie dodajemy szynkę oraz cukinię pokrojoną w kostkę. Pod koniec dodajemy skórkę z cukinii. Na wierzchu rozkładamy upieczone połówki pomidorków.