Kruche ciasto z czarną porzeczką i migdałową kruszonką

Weronika
Ciasta
16.08.2020 9:19
Kruche ciasto z czarną porzeczką i migdałową kruszonką

Składniki na spód ciasta: 200 g mąki orkiszowej jasnej 100 g masła 2 żółtka 2 łyżki ksylitolu/cukru pudru 1 łyżka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na nałożenie: 400 g czarnej porzeczki 2 łyżki bułki tartej Składniki na kruszonkę: 70 g mielonych migdałów 40 g mąki orkiszowej jasnej 50 g masła 3 łyżki ksylitolu/cukru Przygotowanie: mąkę z zimnym masłem pokrojonym na małe kawałeczki zagnieść łopatką w misie robota. Po 30 minutach podpiec w piekarniku przez 20 minut w 180*C porzeczki umyć, oberwać z ogonków, osuszyć z mielonych migdałów, mąki i pokrojonego masła zagnieść kruszonkę. Na górę równomiernie rozsypać kruszonkę piec w 180*C 30 minut przed podaniem posypać cukrem pudrem SMACZNEGO! Kolejne ciacho na niedzielę z wykorzystaniem sezonowych owoców, tym razem czarnej porzeczki. Owinąć w folię i umieścić w lodówce na podpieczony spód (może być gorący, prosto z piekarnika) wysypać bułkę tartę i rozłożyć owoce. Gdy powstanie kruszonka dodać żółtka i mieszać, aż ciasto zlepi się w kulę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/08/kruche-ciasto-z-czarna-porzeczka-i.html