Składniki na mięso mielone z warzywami w cieście francuskim (na 4 porcje): 2 opakowania ciasta francuskiego 500 g mięsa mielonego (dałam z łopatki wieprzowej) 250 g pieczarek papryka czerwona 100 g świeżego szpinaku cebula 150 g sera żółtego sól, pieprz Mięso mielone z warzywami w cieście francuskim to pyszne i sycące danie, które można podać na obiad albo jako ciepłą potrawę na imprezie. Z obu stron ciasta nacinamy paski grubości ok. 3-4 cm, na głębokość około 1/3 powierzchni ciasta. Mięso mielone, pieczarki, papryka, szpinak i ser żółty otoczone ciastem francuskim podbiją niejedno podniebienie. Na środkowej części ciasta, która została nienacięta wykładamy ostudzony farsz. Dodatkowo: jajko Przygotowanie Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Zawijamy paski ciasta do środka na zakładkę, delikatnie dociskamy łączenia i doklejamy. Na koniec dodajemy szpinak i smażymy jeszcze kilka minut.