Potrzebujemy: ✳️ryż arborio 400g suchego na 4 osoby ✳️cebula 1szt posiekana ✳️czosnek kilka ząbków ✳️oliwa ✳️białe wytrawne wino Gdybyście szukali łyżki w zupie to zapraszam was na mój: ▶️ fanpage https://www.facebook.com/lyzkawzupie/ ▶️ instagram https://www.instagram.com/lyzkawzupie/ ▶️ blog https://lyzkawzupie.art.blog/ ✳️ masło ✳️bulion warzywny ✳️starty parmezan W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, oraz czosnek. Wlewać po ok pół szklanki gorącego bulionu i gotować od czasu do czasu mieszając przez ok 15minut. Na koniec ryż powinien być ugotowany na al dente. Przedstawię wam krok po kroku jak zrobić ten włoski specjał w domowym zaciszu. I tak w kółko aż uzyskamy odpowiednią dla nas twardość ryżu.