Cebulę kroimy na pół i również w plasterki,dodajemy do ogórków,dodajemy również sól i cukier , mieszamy i odstawiamy na 2 godziny ,żeby puściły sok. Używam do niej octu jabłkowego i przez to nie jest za kwaśna ,ale jak wolicie bardziej kwaśny smak wystarczy że dacie zwykły ocet 10 % .Polecam Składniki: 2 kg ogórków 4 cebule 2 łyżki soli pół szkl. Zobaczcie krótki film jak zrobić takie ogórki👇👇👇 Ogórki moczymy w zimnej wodzie przez ok 1 godzinę,następnie kroimy w cienkie plasterki. Zapraszam również na inne moje przepisy na ogórki : Prosty i pyszny przepis na ogórki ,idealne do obiadu,czy do przekąsek, kanapek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.swojskiejedzonko.com/2020/07/ogorki-z-cebula-na-zime-do-soikow.html