Brownie z migdałami

Karolina
Ciasta
31.07.2020 15:05
Brownie z migdałami

A później to już tylko sama radość jedzenia 😊 Składniki: 100 g ciemnej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g masła 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki 4 garście płatków migdałowych Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 minut. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/brownie-z-migdalami/