Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym (wege i fit obiad)

Milena

Obiad

28.07.2020 14:01

Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym (wege i fit obiad)

Składniki na makaron z sosem pomidorowo-paprykowym (2 porcje): 200 g makaronu (dałam makaron z grochu; może też być inny ulubiony: z ciecierzycy czy pełnoziarnisty) 250 ml passaty pomidorowej (lub 3 obrane ze skórki i zmiksowane pomidory) 2 papryki czerwone cebula 2 ząbki czosnku pół łyżeczki brązowego cukru lub erytrolu łyżka oleju rzepakowego zioła prowansalskie, bazylia, oregano, papryka wędzona, papryka ostra, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sól Przygotowanie Makaron z sosem z pieczonej papryki i pomidorów jest bardzo aromatyczny i wyborny w smaku. Papryki przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skórką do góry. Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym to pyszne, wegańskie i zdrowe danie na obiad. Danie jest lekkie – jedna porcja ma około 480 kcal – ale zapewnia uczucie sytości na długo. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę i czosnek.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2011/12/makaron-z-sosem-pomidorowo-paprykowym/