Można zrobić wiele smakowych wersji takiego owocowego napoju, ja tym razem zrobiłam z arbuzem i odtłuszczonym mlekiem 0,5 % tłuszczu: napój z arbuza i mleka. Z arbuza odcinamy spory kawałek ok. 500 g, który kroimy w plastry, następnie odcinamy skórkę, usuwamy pestki jeśli są i kroimy miąższ arbuza w kostkę. Mleczny napój z arbuza / Shake z arbuza przelewamy do szklanek i dekorujemy listkami mięty. Świeży arbuz z sokiem z limonki oraz odrobiną wody gazowanej będzie świetnym orzeźwiającym napojem na upalne, letnie dni. Shake to mleczny napój serwowany na zimno, może być też z dodatkiem kostek lodu albo np. śmietankowych lodów. Jak szukacie pomysłów na pyszne koktajle, to dobrze trafiliście, niedawno przygotowałam specjalny wpis z 36 przepisami na zdrowe koktajle.