Polecam też na obiad: pierś kurczaka z tymiankiem, pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami, a szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami, kurczak caprese, czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana pierś z rukolą, faszerowana pierś z serem kozim. Bardzo często przygotowujemy na obiad piersi z kurczaka w tzw. papirusie, ale nie gotowym od W… tylko w papirusie zrobionym w domowy sposób. Składniki na 2 porcje piersi kurczaka w ziołach prowansalskich: 2 pojedyncze piersi z kurczaka sól morska czarny pieprz zioła prowansalskie olej rzepakowy do posmarowania papieru Przygotowany pakunek z kurczakiem układamy na rozgrzanej patelni i smażymy po ok. 5-6 minut z każdej strony, pod koniec smażenia możemy kurczaka smażyć pod przykryciem. Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich to propozycja na smaczne, aromatyczne danie, jednocześnie wyglądające bardzo apetyczne, które można przygotować na wielkanocny obiad. Papier do pieczenia większy po złożeniu niż pierś kurczaka smarujemy olejem, posypujemy solą morską, pieprzem i ziołami prowansalskim, przygotowujemy tyle arkuszy ile mamy piersi kurczaka.