Gulasz drobiowy z białą kapustą - składniki: - 3-4 filety z piersi kurczaka (około 1 kg) - 3 cebule - 4 ząbki czosnku - 3 duże marchewki - 500 g pieczarek - 700 g białej kapusty - 2 puszki krojonych pomidorów - około 750 ml bulionu warzywnego - przyprawy: 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, cukier, sos sojowy ciemny - dodatkowo: olej do smażenia - Do garnka dodaj pomidory z puszki, wlej bulion, dodaj sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodką paprykę, cukier i sos sojowy. - Garnek przykryj pokrywką i duś na niewielkiej mocy palnika przez około 30 minut - do miękkości warzyw. - W garnku z grubym dniem rozgrzej olej, wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i smaż do zeszklenia. Dodaj ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i smaż jeszcze przez 3 minuty. Duś na niewielkiej mocy palnika przez około 5 minut.