Przepis na: Chlebek bananowy fit Składniki: 3 dojrzałe banany + 1 do dekoracji 2 jajka 3 łyżki miodu 230 g płatków owsianych górskich lub mąki owsianej (ok. 2 szklanki) 70 g oleju kokosowego lub oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu bananowy Chlebek bananowy fit to jeden z najszybszych i najtańszych ciast jakie pojawiły się na moim blogu. Już jakiś czas temu przygotowywałam klasyczny chlebek bananowy na bazie mąki pszennej i jest mi bardzo miło, że tyle osób go wypróbowało. Jeśli jednak dbacie o linię to bardzo polecam wypróbować mój najnowszy przepis – chlebek bananowy w wersji fit. Ten ekspresowy chlebek bananowy przygotowałam bez cukru, bez mąki i dodałam bardzo mało tłuszczu. Krok 3 Płatki owsiane (230 g) mielimy w blenderze na konsystencję mąki. Chlebek bananowy fit to pyszny wypiek w nieco odchudzonej wersji. Do zmiksowanej masy dodajemy zmielone płatki owsiane, pół łyżeczki cynamonu, 70 g oleju kokosowego i łyżeczkę proszku do pieczenia. Ten chlebek bananowy to świetny pomysł na lekkie ciasto do kawy. To także fajna propozycja na drugie śniadanie do szkoły, pracy czy nawet na piknik. Krok 4 Na wierzchu ciasta układamy przekrojonego na pół banana.