Babka mannowa zebra.

Joanna
Ciasta
14.07.2020 9:11
Babka mannowa zebra.

Czasem tak jest, że chce się nam coś słodkiego, a nie chce nam się nigdzie ruszać, więc kombinujemy z tego co mamy w domu. cukru cukier waniliowy lub ekstrakt z wanilii 90 g masła 2 łyżki kakao Przygotowanie: Do miski wlać kefir, wsypać kaszkę mannę, mąkę i sodę, dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 30 min. Miękkie masło wymieszać przy pomocy miksera z cukrem, ekstraktem z wanilii i jajkami. Robiłam kiedyś bardzo fajną i wilgotną babkę mannową na kefirze z żurawiną, a dziś wariacja zebrowa tej babki, wyszła równie smaczna. Użyłam mąki z Młyna Szczepanki, mąka pszenna extra jest delikatna, idealna do tego typu wypieków jak i do biszkoptów. mąki pszennej extra typ 400 1 łyżeczka sody 2 jajka 3/4 szkl.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/07/babka-mannowa-zebra/