Składniki: chleb tostowy masło jajka ( na jednego składaka jedno jajko) sól i pieprz do smaku plastry szynki plastry sera opcjonalnie ulubione dodatki, można dać plasterek pomidora do środka olej Przygotowanie: Sandwicze są bardzo szybkie w przygotowaniu, ale nie ukrywam, że do ich przygotowania jest potrzebny odpowiedni sprzęt. Nasz stary model był już do niczego, w zasadzie nie nadawał się już do użytku, starła się cała politura w środku, więc postanowiliśmy kupić nowy i tak właśnie trafiliśmy na bardzo fajny opiekacz do kanapek marki Breville. W takim opiekaczu można przygotować bardzo dużo fajnych propozycji, nie tylko śniadaniowych, już niebawem na blogu pojawią się kolejne propozycje z opiekacza Breville, śledźcie uważnie!!! Przypiec tylko do momentu ścięcia się jajecznicy, następnie najlepiej łopatką zdjąć całość z patelni na talerz, jajka wychodzące z boku, zawinąć do środka, nałożyć plater szynki, oraz plaster sera. Płyty grzejne są głębiej wyprofilowane niż przy starym sprzęcie, więc można dodać więcej dodatków do naszych kanapek na ciepło, co mnie i moich chłopaków bardzo cieszy. Co mnie w nim urzekło najbardziej, to wyjmowane płyty grzejne z powłoką DuraCeramic, która jest odporna na zarysowania i czterokrotnie trwalsza niż zwykłe powłoki zapobiegające przywieraniu. Na każde 2 sznytki chleba tostowego rozbić 1 jajko i doprawić solą i pieprzem, chleb posmarować z jednej strony masłem. Muszę przyznać, że to najlepsze jego danie, czasem robi też obiady i kolacje jak ma wenę, ale to śniadanie to zdecydowanie śniadanie mistrzów w jego wykonaniu. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego sprzętu, bardzo szybko się nagrzewa dzięki specjalnej, naturalnej powłoce ceramicznej, dodatkowo ma 2 poziomy stopnia wypiekania.