Składniki na blaszkę 21 x 21 cm biszkopt: 2 jajka kl M 1/2 szkl mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru kilka kropel esencji waniliowej masa jogurtowa: 350 g jogurtu naturalnego, gęstego w temp. pokojowej 200 ml schłodzonej śmietanki 30 % 50 ml wrzątku 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 czubate łyżeczki żelatyny 100 g cukru pudru kilka kropel esencji śmietankowej na wierzch ciasta: polewa czekoladowa lub starta czekolada lub kakao Biszkopt 1. Smacznego ! Ciasto możecie zrobić też na herbatnikach lub biszkoptach, będzie niższe, ale równie smaczne ;)Jest lekkie i puszyste jak pianka, na prawdę ciężko poprzestać na jednym kawałku :)Ps. jeśli nie przepadacie za smakiem kawy możecie zrobić warstwę kakaową, dodając kakao;) Kiedy widzimy że masa kawowa lekko już stężała i da się na nią wylać drugą masę to podgrzewamy żelatynę aby znów stała się płynna, dodajemy do niej 1 łyżkę masy (hartujemy) i wylewamy do reszty masy śmietankowej mieszając szybko przy tym. Bierzemy połowę żelatyny i mieszamy ją z łyżka masy kawowej (hartujemy ją aby nie było grudek) następnie wlewamy całość do masy kawowej i mieszamy szybko rózgą aby żelatyna dokładnie się rozprowadziła. Teraz dzielimy masę jogurtowo śmietanową na dwie części, do jednej dodajemy śmietankę, a do drugiej wystudzoną kawę i ta masą zajmujemy się najpierw gdyż ta jako pierwszą wyłożymy na spód biszkoptu. jeśli spód wyrósł Wam za wysoki możemy przekroić go w połowie i drugą połówkę zamrozić, będzie na spód innego ciasta ;) 4. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem następnie, Śmietankę 30 % ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie z jogurtem. Wierzchnia warstwę biszkoptu zdzieramy, jeśli tego nie zrobimy masa nie będzie się trzymać biszkoptu.