W Niemczech jest bardzo popularne, co prawda moja wersja jest przerobiona, bo u Kasi na ciasto jeszcze przed włożeniem do piekarnika przychodziły odsączone mandarynki, a po upieczeniu i wystygnięciu masa budyniowa, oraz masa śmietanowa, a ja przerobiłam pod siebie 🙂 Składniki: Blaszka 25×30 cm Ciasto: 4 jajka 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka: 2 galaretki pomarańczowe 2 puszki mandarynek w syropie Masa śmietanowa: 600 ml śmietanki kremówki 30, 36 % cukier puder do smaku 3 łyżeczki żelatyny + 1/4 zimnej wody Przygotowanie:
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslodka.pl/2020/07/fanta-styczne-ciasto-z-mandarynkami/