Przepis na: Sernik z truskawkami Składniki: Ciasto kruche: 350 g mąki pszennej 200 g masła 60 g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżka śmietany 18% Masa serowa: 1 kg Twarogu Garwolińskiego tłustego 4 małe lub 3 duże jajka 3/4 szklanki cukru drobnego 20 g cukru z prawdziwą wanilią 60 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g truskawek lub malin Dodatkowo: cukier puder (po upieczeniu) Krok 4 Do zmielonego twarogu dodajemy jajka (4 małe lub 3 duże), cukier drobny (3/4 szklanki), cukier z prawdziwą wanilią (20g), miękkie masło (60g) i mąkę ziemniaczaną (1 łyżka). Sernik z truskawkami przepis krok po kroku Krok 1 Kruche ciasto Do miski lub na stolnicę wsypujemy mąkę pszenną (350g) i cukier puder (60g). Mój sernik z truskawkami wychodzi równiutki i tak naprawdę zbytnio nie rośnie w trakcie pieczenia, ponieważ nie dodajemy do masy serowej ubitych białek. Sernik pieczemy najpierw w 170 stopniach przez 30 minut, a następnie w 150 stopniach przez 40 minut. Krok 7 Na truskawki nakładamy startą na tarce mniejszą część ciasta wyciągniętą z zamrażalnika. Sernik z truskawkami na kruchym maślanym cieście to pyszny wypiek. Produkty z tym oznaczeniem wyróżniają się tradycyjnym, niezmienionym od minimum 50 lat składem i sposobem wytwarzania oraz bardzo wysoką jakością. Do tego naprawdę pięknie się kroi i znika z talerzy w oka mgnieniu. Dodajemy także masło (200g), śmietanę (1 łyżka) i 2 żółtka. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i dopiero po 5 minutach studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Sięgając po Twaróg Garwoliński tłusty macie pewność, że wybieracie produkt z dobrym składem i jeszcze lepszym smakiem:) Krok 6 Podpieczony spód wyciągamy z piekarnika i nalewamy na niego ser.