Keto smażony filet z kurczaka Pierś z kurczaka – keto czy nie? A po drugie – jest to część bardzo mało zasobna w tłuszcz, co na diecie ketogenicznej jest mocno niewskazane… Pierś przekroiłam na dwa plastry, posypałam mieszanką przypraw z płatkami drożdżowymi oraz łupinami babki płesznik (koniecznie zmielone, chociaż u mnie całe nasiona też dały radę) i usmażyłam na sporej ilości masła klarowanego. Wiadomo przecież, że pierś z kurczaka – w przeciwieństwie do innych jego części – to bardzo popularny składnik kulinarny. Keto panierowany filet z kurczaka Wyzwanie pt. Keto panierka Panierka to na diecie ketogenicznej nie lada wyzwanie. Zdecydowanym plusem jest fakt, że keto smażony filet z kurczaka zalicza się do kategorii bardzo szybkich obiadów. Wtedy pozostałe jego części się nie marnują i mam poczucie, że zwierzak nie stracił życia na darmo… Po pierwsze jest to nieekologiczne, bo co z pozostałymi częściami kurczaka – mają się zmarnować? Generalnie unikam takich chudych bądź wyizolowanych części drobiu jak pierś z kurczaka z dwóch zasadniczych powodów. Nie jest to jedyna dostępna opcja, gdyż – jak się okazało – istnieją także alternatywy wobec panierki ze świńskich skórek. 😊 Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać wsparcie dla mojej działalności, to zachęcam do postawienia mi wirtualnej kawy za pomocą poniższego przycisku 🙂