Składniki: 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru szczypta soli 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia laska wanilii 1 tabliczka czekolady gorzkiej borówki ( miałam opakowanie 125 g.) Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i nożem wydrążyć ziarenka że środka. Margarynę utrzeć z cukrem, następnie cały czas ucierając dodawać po jednym jajku. Kiedy składniki się połączą dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz ziarenka wanilii. Dodatkowo: Cukier puder do posypania ciasta Wykonanie: Czekoladę pokroić ostrym nożem na drobne kawałki. W środku znajdziecie borówki i kawałki czekolady. Wierzch posypałam cukrem pudrem, ale można zrobić polewę czekoladową.